Refraktométer gyümölcslevek és páclé mérésére ATC 203

A kiváló minőségű optikai műszer / refraktométer automatikus hőmérséklet-kompenzációval elsősorban gyümölcs- és zöldséglevek cukortartalmának (rix) és a víz vagy sós lében lévő sótartalom (%) mérésére szolgál.

  • A refraktométer olyan műszer, amely egy fénysugár törésmutatójának mérésére szolgál, és így képes meghatározni a folyadékkeverékek összetételét vagy az anyagok tisztaságát.
  • ezt a refraktométert mindenütt használják, ahol az oldatok, gyümölcs- és zöldséglevek cukortartalmának, valamint a víz olajtartalmának (olajos emulziók ) meghatározására van szükség0-32 rix tartományban, továbbá avíz vagy sós lében lévő sótartalom meghatározására 0-28 % tartományban. Gyümölcstermesztésnél is használható - agyümölcspép és a kovász cukortartalmának méréséreaz erjedési folyamat során (természetes alkoholos erjedés).
  • A refraktométerrel történő mérés nagyon egyszerű, csak cseppentsen egy cseppet a mérendő anyagból a műszer ferde optikai prizmájára, fedje le a prizmasapkát (az anyag szétterül), nézzen a műszer okulárjába a fény ellenében, szükség esetén fókuszálja azt, és a cukortartalom / cukorfok (rix) vagy sótartalom (%) értéke azonnal leolvasható a megfelelő skálán a látómezőben, a megvilágított és nem megvilágított rész közötti határfelületnek megfelelően.
  • nagyméretű, könnyen leolvasható skála a cukortartalom %-ban / a cukortartalom (0-32 rix) és a sótartalom (0-28 % SALINITY) kijelzésével, a sós oldat telítési pontjának (SATURATION POINT), azaz annak a pontnak a kijelzésével, ahol már nem oldódik fel több só az oldatban, élesítés lehetőségével.
  • a Brix-skálát a gyümölcsökben, zöldségekben, gyümölcslevekben, almaborokban, üdítőitalokban stb. oldott anyagok (főként cukor) koncentrációjának mérésére használják, rix = a szacharóz (répacukor) cukortartalmának egyetemes mértékegysége, a szacharóz koncentrációját jellemzi tömegszázalékban, 1 rix = 1 g szacharóz (répacukor) 100 g pl. almaborban.
  • nagy mérési felbontás (0,2 rix i SALINITY) és mérési pontosság (± 0,2 rix i SALINITY)
  • ATC / automatikus hőmérséklet-kompenzációs rendszer (0°C és 30°C között nincs szükség kalibrálásra)
  • a műszer nem igényel akkumulátort a méréshez
  • a hangszertest könnyű, de nagyon tartós felépítése speciális alumíniumötvözetből készült
  • a műszerrész puha gumiborítással van ellátva a kényelmes fogás érdekében, a kéz összeszorulásának veszélye nélkül
  • gyakorlatilag nem igényel karbantartást
  • Magas üzembiztonság és hosszú élettartam

A szállítás tartalma:
1 db refraktométer cukor és sótartalom mérésére egyaránt
1 db praktikus és mechanikailag ellenálló műanyag tok
1 db pipetta a mintavételhez
1 db csavarhúzó a műszer kalibrálásához
1 db antisztatikus tisztítókendő az optikai prizmához
1 db cseh nyelvű használati útmutató

Paraméterek:

Cukortartalom skála tartomány
sótartalom skála tartomány
felbontás (mindkét skála)
pontosság (mindkét skála)
méretek
refraktométer súlya
refraktométer súlya csomagolással együtt.
0 ž 32 rix
0 Ž 28 % Sótartalom
0,2 %
± 0,2 %
175 x 30/40 mm
151 g
304 g