SK11 japán köszörűkövek készlet tálcával - 220, 1000 és 3000 szemcseméretű

Egy sor fenőköveket Japán SK11 márkától #220, #1000 és #3000 JIS szemcsékkel késpengék, vésők, gyalukések és egyebek élezéséhez. Praktikus kád a csomagban.

sk11_japan_logo

A japán vízköszörűkövek kiváló csiszolási teljesítményükről ismertek. A koptató részecskéket a víz nagyon gyorsan lemossa, ami új, éles kristályokat tár fel, és így mindig első osztályú felületet biztosít bármilyen penge csiszolásához. Az őrlés során, i.e."daráló cefre", amely a"Nagura" kövek segítségével is elkészíthető. Ez a zagy növeli az őrlési folyamat hatékonyságát . A japán vízköveket csak vízzel szabad kenni, olajjal soha. Ezeket a köveket vízbe áztathatjuk a köszörülési teljesítmény növelése érdekében, de soha ne hagyjuk őket hosszú ideig vízben, ami befolyásolhatja a kristályok kötődését, és repedéshez vezethet.

A készlet jellemzői:

✅ JIS szemcse: #220, #1000 és #3000
✅ Víz kövek
✅ 3 alapvető érdességtípus a teljes csiszoláshoz
✅ A fürdőkádat a csomag tartalmazza

Melyik durvaságot válasszam?

Egy igazán tompa vagy egyenetlen penge élezéséhez használjon alacsony JIS-számú köveket (japán szemcsés osztályozás). Minél kisebb a szám, annál durvább a kő. A magas JIS számmal rendelkező kövek végső és finom csiszolásra vagy simításra szolgálnak.

csiszoló_kövek_szemcse

  • #120 - #600 JIS: tompa és egyenetlen pengekhez
  • #700 - #2000 JIS: normál köszörüléshez
  • #3000 - #5000 JIS: minőségi pengék finom csiszolásához
  • #6000+ JIS: rendkívül finom kövek a karcolások elsimításához vagy eltávolításához

Hogyan élesítsünk vízkövekkel

japán_hoblik_információ A japán vízkővel való megfelelő élezéshez célszerű (a kés és a kő mellett) egy rongyot és egy edényt vízzel (pl. műanyag) készíteni. Merítse a követ körülbelül 10 percre az edénybe, hogy a kő elegendő vizet szívjon magába. Ezután helyezze a követ egy ruhára, tartsa a kést a domináns kezében úgy, hogy a lapos penge maga felé nézzen, és kezdje el az élezést.

A késnek vízszintes helyzetben, a szélességhez képest körülbelül 45°-os szögben kell feküdnie a kövön, magának a pengének pedig 15-20°-os szögben a kő felületén kell feküdnie. A fogantyút tartó kéz mutatóujja a penge hátulján, a másik kéz három ujja pedig a penge oldalán feküdjön. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg magát a kezelés során.

Ezzel a markolattal mozgassa a pengét egyenletes mozdulatokkal a kő teljes felületén körülbelül 30-szor. A kő felületén iszapszerű folyadék kezd képződni - ne törölje át ezt a folyadékot az őrlések között, mert növeli az őrlési folyamat hatékonyságát. Ha a kő elkezd kiszáradni csiszolás közben, kefélje át ismét egy kevés vízzel.

A folyamatot többször meg kell ismételni, hogy az egész penge egyenletesen élesedjen. Az élezés után mossa le a kést és a követ vízzel, szárítsa meg törölközővel és tárolja száraz helyen.