Japán SANYO köszörűkövek készlet - 250, 1000 és 4000 szemcseméretű

Élező vízkő készlet a japán SANYO márkától #250-es, #1000-es és #4000-es JIS-vel, késpengék, vésők, gyalukések és egyebek élezéséhez. Fa állvány a csomag része. Japánban készült.

sanyo_logo

A japán vízköszörűkövek kiváló csiszolási teljesítményükről ismertek. A csiszolószemcséket a víz nagyon gyorsan lemossa, ami új, éles kristályokat tár fel, és így mindig első osztályú felületet biztosít bármilyen penge csiszolásához. Az őrlés során, i.e."daráló cefre", amely szintén"Nagura" kövek segítségével készíthető. Ez a zagy növeli az őrlési folyamat hatékonyságát. A japán vízköveket csak vízzel szabad kenni, olajjal soha. Soha ne hagyja ezeket a köveket hosszú ideig vízben, mert ez befolyásolhatja a kristályok kötődését, és repedéshez vezethet.

Japánban készült


A készlet jellemzői:

✅ JIS szemcse: #250, #1000 és #4000
✅ Víz kövek
✅ 3 alapvető érdességtípus a teljes csiszoláshoz
✅ Praktikus fa állvány a csomagban
✅Japánban készült

Melyik durvaságot válasszam?

Egy igazán tompa vagy egyenetlen penge élezéséhez használjon alacsony JIS-számú köveket (japán szemcsés osztályozás). Minél kisebb a szám, annál durvább a kő. A magas JIS számmal rendelkező kövek végső és finom csiszolásra vagy simításra szolgálnak.

csiszoló_kövek_szemcse

  • #120 - #600 JIS: tompa és egyenetlen pengékhez
  • #700 - #2000 JIS: normál köszörüléshez
  • #3000 - #5000 JIS: minőségi pengék finom csiszolásához
  • #6000+ JIS: rendkívül finom kövek a karcolások elsimításához vagy eltávolításához

Hogyan lehet vízkövekkel élesíteni?

japán_hoblik_információ A japán vízkővel való megfelelő élezéshez célszerű (a kés és a kő mellett) egy törülközőt és egy edényt vízzel (pl. műanyag) készíteni. Szórj vizet a kőre, tartsd a kést a domináns kezedben úgy, hogy a penge maga felé nézzen, és kezdd el az élezést.

A késnek vízszintes helyzetben, a szélességhez képest körülbelül 45°-os szögben kell feküdnie a kövön, magának a pengének pedig 15-20°-os szögben a kő felületén kell feküdnie. A fogantyút tartó kéz mutatóujja a penge hátulján, a másik kéz három ujja pedig a penge oldalán feküdjön. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg magát a kezelés során.

Ezzel a markolattal mozgassa a pengét egyenletes mozdulatokkal a kő teljes felületén körülbelül 30-szor. A kő felületén iszapszerű folyadék kezd képződni - ne törölje át ezt a folyadékot az őrlések között, mert növeli az őrlési folyamat hatékonyságát. Ha a kő elkezd kiszáradni csiszolás közben, kefélje át ismét egy kevés vízzel.

A folyamatot többször meg kell ismételni, hogy az egész penge egyenletesen élesedjen. Az élezés után mossa le a kést és a követ vízzel, szárítsa meg törölközővel és tárolja száraz helyen.