Japán köszörűkő SK11 PRO - 220 szemcseméretű

Professzionális fenőkő a japán SK11 márkától #220 JIS durva szemcséjű késpengék, vésők, gyalukések és egyebek élezéséhez. A tokként szolgáló állványt a csomag tartalmazza. A kő mérete 210 x 70 x 20 mm. Japánban készült.

sk11_japan_logo

A japán vízköszörűkövek kiváló csiszolási teljesítményükről ismertek. A koptató részecskéket a víz nagyon gyorsan lemossa, ami új, éles kristályokat tár fel, és így mindig első osztályú felületet biztosít bármilyen penge csiszolásához. Az őrlés során, i.e."daráló cefre", amely szintén"Nagura" kövek segítségével készíthető. Ez a hígtrágya növeli az őrlési folyamat hatékonyságát . A japán vízköveket csak vízzel szabad kenni, olajjal soha. Ezeket a köveket vízbe áztathatjuk a köszörülési teljesítmény növelése érdekében, de soha ne hagyjuk őket hosszú ideig vízben, ami befolyásolhatja a kristályok kötődését, és repedéshez vezethet.

Japánban készült

Ennek a fenőkőnek a csomagja egy csúszásmentes állványt is tartalmaz , amely tokként is funkcionál, és a kő csiszolás után azonnal gond nélkül benne hagyható, mivel vízelvezető nyílásokkal rendelkezik a felesleges víz elvezetéséhez.

A köszörűkő tulajdonságai:

✅ Grit JIS: #220
✅ Vízkő
✅ Tompa pengéhez, nagy érdességű kőhöz
✅ Tokként is funkcionáló állvány
✅Japánban készült

Melyik durvaságot válasszam?

Egy igazán tompa vagy egyenetlen penge élezéséhez használjon alacsony JIS-számú köveket (japán szemcsés osztályozás). Minél kisebb a szám, annál durvább a kő. A magas JIS számmal rendelkező kövek végső és finom csiszolásra vagy simításra szolgálnak.

csiszoló_kövek_szemcse

  • #120 - #600 JIS: tompa és egyenetlen pengekhez
  • #700 - #2000 JIS: normál köszörüléshez
  • #3000 - #5000 JIS: minőségi pengék finom csiszolásához
  • #6000+ JIS: rendkívül finom kövek a karcolások elsimításához vagy eltávolításához

Vízkövekkel való élezés:

japán_hoblik_információ A japán vízkővel való megfelelő élezéshez célszerű (a kés és a kő mellett) egy törülközőt és egy edényt vízzel (pl. műanyag) készíteni. Merítse a követ a tartályba körülbelül 10 percre , hogy a kő elegendő vizet szívjon magába. Ezután helyezze a követ egy kendőre, tartsa a kést domináns kezében úgy, hogy a lapos penge maga felé nézzen, és kezdje el az élezést.

A késnek vízszintes helyzetben, a szélességhez képest körülbelül 45°-os szögben kell feküdnie a kövön, magának a pengének pedig 15-20°-os szögben a kő felületén kell feküdnie. A fogantyút tartó kéz mutatóujja a penge hátulján, a másik kéz három ujja pedig a penge oldalán feküdjön. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg magát a kezelés során.

Ezzel a markolattal mozgassa a pengét egyenletes mozdulatokkal a kő teljes felületén körülbelül 30-szor. A kő felületén iszapszerű folyadék kezd képződni - ne törölje át ezt a folyadékot az őrlések között, mert növeli az őrlési folyamat hatékonyságát. Ha a kő elkezd kiszáradni a csiszolás során, kefélje át ismét kis mennyiségű vízzel.

A folyamatot többször meg kell ismételni, hogy az egész penge egyenletesen élesedjen. Az élezés után mossa le a kést és a követ vízzel, szárítsa meg törölközővel és tárolja száraz helyen.