MONT BLANC japán útmutató termék konyhai kések élezéséhez

Útmutató a japán MONT BLANC márkától konyhai kések élezéséhez kerámia betéttel. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a kést megfelelő szögben vezesse a vízkövekhez. Japánban készült.

Vezetőeszköz, melynek segítségével a kést a fenőkövekhez képest megfelelő és következetes helyzetben tudja majd tartani. Műanyag felület, így nem károsítja a kést. A termék mérete 100 x 15 x 20 mm. Japánban készült.

made_in_japan

Az irányító termék jellemzői:

✅ A kések helyes élezési szögének megőrzéséhez
✅ Kerámia betét
✅ Ideális eszköz kezdőknek
✅ Japán vízkővel használható
✅ Japánban készült

Hogyan lehet vízkövekkel élezni?

japán_hoblik_információ A japán vízkővel való megfelelő élezéshez célszerű (a kés és a kő mellett) egy törülközőt és egy vízzel (pl. műanyag) tartalmazó edényt készíteni. Merítse a követ körülbelül 10 percre az edénybe, hogy a kő elegendő vizet szívjon magába. Ezután helyezze a követ egy ruhára, tartsa a kést a domináns kezében úgy, hogy a lapos penge maga felé nézzen, és kezdje el az élezést.

A késnek vízszintes helyzetben , a szélességhez képest körülbelül 45°-os szögben kell feküdnie a kövön, magának a pengének pedig 15-20°-os szögben a kő felületén kell feküdnie. A fogantyút tartó kéz mutatóujja a penge hátulján, a másik kéz három ujja pedig a penge oldalán feküdjön. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg magát a kezelés során.

Ezzel a markolattal mozgassa a pengét egyenletes mozdulatokkal a kő teljes felületén körülbelül 30-szor. A kő felületén iszapszerű folyadék kezd képződni - ne törölje át ezt a folyadékot az őrlés között, mert növeli az őrlési folyamat hatékonyságát. Ha a kő elkezd kiszáradni a csiszolás során, kefélje le ismét kevés vízzel.

A folyamatot többször meg kell ismételni, hogy az egész penge egyenletesen élesedjen. Élezés után mossa le a kést és a követ vízzel, szárítsa meg törölközővel és tárolja száraz helyen.